Блескава власт и багра народ

Македонците се како луѓето во Милано, Рим, Атина, Солун… каде што изминатиов викенд имаше масовно собирање по плоштади, улици, кафеани, без физичка дистанца, без маски, односно со маски под брада и со полиција што е само посматрач Приказната за блескава власт и багра народ е стара колку што е стара земјава, само во различни периоди […]

The post Блескава власт и багра народ appeared first on Нова Македонија.

Трет пакет, мерки или трикови

На помалку добрата страна, пакетот иако е како да го направила ВМРО-ДПМНЕ (платежни картички, купувајте македонски производи, летувајте во Македонија), има многу малку мерки, а многу трикови и пакетот е ненавремен и недоволен, бидејќи најголемиот дел мерки се среднорочни и развојни, пакетот е неспроведлив и политички и технички, а во делови и јавно-здравствено и фискално […]

The post Трет пакет, мерки или трикови appeared first on Нова Македонија.

Чии интереси ќе го одредат календарот за посткорона-отворање

Оттука, Комисијата за заразни болести пред да го објави планот за отворање, мора да ги објави репродуктивниот индекс во Македонија и критериумите за одлучување (намалување на грип-состојби, докажани случаи, позитивни тестови во вкупно тестови), како и фазноста од помалку ризични кон поризични сегменти За релативно кратко време откога се кршеа копјата за затворање на земјата […]

The post Чии интереси ќе го одредат календарот за посткорона-отворање appeared first on Нова Македонија.