Сите се изборни победници!

Може да се заклучи дека СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ мобилизираа помалку гласови, не само поради короната туку и поради незадоволството на граѓаните. Дали тогаш се победници на изборите? Изборите беа и поминаа и во типичен балкански манир сите партии учесници прогласија успех и победа. Само кај нас може да имате политички натпревар каде што сите се […]

The post Сите се изборни победници! appeared first on Нова Македонија.

Албанец премиер

Доколку ДУИ освои 11 пратеници, а резултатот меѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ биде неизвесен и тие не можат да формираат влада без пратениците на ДУИ, а пратениците на Алијансата се недоволни за мнозинство, ДУИ е на чекор до остварување на сите цели Во времето кога ќе го читате коментаров ќе бидат познати резултатите од парламентарните избори […]

The post Албанец премиер appeared first on Нова Македонија.

А со короната дали МОЖЕМЕ подобро?

Одлуката на ЕУ да не дозволи патувања на граѓани на Македонија е голем удар врз кампањата на СДСМ, бидејќи како ќе демонстрира „Можеме уште повеќе и уште подобро“, доколку за короната не успеавме подобро! „Неколку седмици сме во веројатно една од најдолгите предизборни кампањи“, беше вовед во еден од коментарите во ноември минатата година и […]

The post А со короната дали МОЖЕМЕ подобро? appeared first on Нова Македонија.