Скарани со вистината!

По нецел месец на Владата има дилема дали е прерано за први анализи и коментари, но како не сме во нормална ситуација туку сме во „100 дена што ќе треба да се преживеат“, анализи и коментари се неопходни уште сега по првиот месец. Земјата, како и другите, е во најголема здравствена и економска криза од […]

The post Скарани со вистината! appeared first on Нова Македонија.

Вакво пријателство!? Не, благодарам!

Нема ништо пријателско доколку сите подрачја од политика, транспорт до трговија се уназадуваат или не напредуваат, а со булинг, со силеџиство се бара политичка одлука за историски прашања! Скорешните изјави на бугарски политичари, како и информациите од ЕУ дека за почетокот на преговорите на Македонија со ЕУ имало тешкотии од една членка, која барала билатералниот […]

The post Вакво пријателство!? Не, благодарам! appeared first on Нова Македонија.

Југоистокот пред нови предизвици

Црна Гора е голем тест за капацитетот на Срби и Албанци, секако и Црногорци, да соработуваат на граѓански концепт – антикорупциски и антикриминален, прозападно ориентиран, со полна заштита на малцинствата и прифаќање на независноста на Косово Со месеци преокупирани со корона и избори, целосно свртени кон внатре, се чини дека пропуштаме рано следење на состојби […]

The post Југоистокот пред нови предизвици appeared first on Нова Македонија.

Сто дена што ќе треба да се преживеат

Следејќи го изборот на Владата, има моменти на кои човек може да се насмее или, можеби, да заплаче. Со „топ-шоп“ влада и „дормео“ опозиција, власта и опозицијата го прават вообичаеното забавно шоу на досетливости, а не како да сме среде најжестока криза, по независноста и грчкото ембарго. Не само ние, целиот свет веројатно е во […]

The post Сто дена што ќе треба да се преживеат appeared first on Нова Македонија.