Време е за одговорност! (2)

Доколку Зоран Заев вели дека сѐ уште може да се постигне договор во декември и да се употреби моментот „Берлин“, одговорноста може да се одложи до крајот на 2020 година, но не повеќе Се случи бугарското вето и пред опциите за излез мора да го согледаме ветото и како се случи тоа, за да знаеме […]

The post Време е за одговорност! (2) appeared first on Нова Македонија.

Време е за одговорност! (1)

„Секојпат кога некој премолчува на загрозувањето на ЕУ-принципи, ЕУ станува послаба и помалку атрактивна. Нашата благодарност на сите тие што не молчеа денес.“ Со оваа изјава Димитров фрла светло на ЕУ и на тие што го премолчеа бугарското вето Ете, и тоа се случи, Бугарија формално го блокира почетокот на ЕУ-преговорите за Македонија. Нема оптимистички […]

The post Време е за одговорност! (1) appeared first on Нова Македонија.

Трамп е готов, да живее трампизмот

На овие избори не само што се мобилизираа упорните поддржувачи на Трамп туку се прошири гласачката база, на изненадување на демократите, меѓу жените, белите гласачи со факултет и латиногласачите во Флорида и во Рио Гранде државите Во насушна потреба од бегство од коронавирусот и повторното разочарување од ЕУ-преговорите, многумина во земјата со зголемен интерес ги […]

The post Трамп е готов, да живее трампизмот appeared first on Нова Македонија.

Неофашизам – нема да помине!

Министерската Захариева става знак на еднаквост на правото на самоопределувањето на македонските граѓани со правото на самоопределување на бугарските граѓани да го негираат самоопределувањето на првите, на македонските граѓани! Кога човек ќе помисли дека исцрпил одредена тема, како македонско-бугарските односи или како македонското пилотирање низ кризата од ковид-19 и може да се посвети на глобална […]

The post Неофашизам – нема да помине! appeared first on Нова Македонија.