Две илјади и дваесетта, oди си и не повторувај се!

И не дека во Македонија не сме имале тешки периоди, сме поминале низ распад, блокади, ембарга, војни, бегалски кризи… И сега поминуваме низ исклучителен тежок период, со голема цена во здравствени последици и животи, како и изгубени работни места. Не е разликата во тежината, разликата е во губењето надеж дека ќе биде подобро! Како ретко […]

The post Две илјади и дваесетта, oди си и не повторувај се! appeared first on Нова Македонија.

Претседателот е мој, без разлика дали сум го гласал или не!

Не ми е претседател, премиер, министер, судија, која било институција, само е ако „наш“, од „нашето“ племе, клан или партија, само ако јас сум гласал или избрал. Претседателот и другите се мои, се наши без разлика дали сум/сме ги гласале или не! Минатата недела дента кога го завршував мојот коментар за таа недела, во Собранието […]

The post Претседателот е мој, без разлика дали сум го гласал или не! appeared first on Нова Македонија.

Сто дена Влада – неуспесите како сираци!

Доколку не се исполни клучното ветување, потребно е преземање на одговорноста!? Таа одговорност може да се одложи до крајот на годината, дури и до по изборите во Бугарија, но доколку Владата нема успех, еден момент мора да се преземе Како што е редот, на стоте дена Влада, јавноста и медиумите ги согледуваат, анализираат, коментираат постигнувањата […]

The post Сто дена Влада – неуспесите како сираци! appeared first on Нова Македонија.

Изгубени во агендата

Огромен успех, но кога се доближи агендата кон редистрибуција на моќ и ресурси, започнаа блокадите и одложувањата до конечен заборав на една од најголемите граѓански иницијативи во историјата на Македонија Годинава што полека изминува, на глобално ниво изминува во сенка на пандемијата на ковид-19, а локално кај нас тука е и добрососедството, овој пат со […]

The post Изгубени во агендата appeared first on Нова Македонија.