Короната е жива, одговорноста е умрена

Можеби власта мисли дека со евтините приказни ќе ја избегне одговорноста, но се лаже. Тоа нема да се случи во форма на оставки или разрешувања, но ќе се случи во форма на делегитимирање пред граѓаните и пред меѓународната заедница Нова недела, нови скандали, уште претходните не стигнуваат до врвот, етничките лични карти не доживеаја ниту […]

The post Короната е жива, одговорноста е умрена appeared first on Нова Македонија.

Социјалдемократи за етнички лични карти!?

Македонските политичари знаат да изненадат, непријатно, со отсуство на каква било ориентација, и за идеологија и за приоритети? Кога сите граѓани очекуваат фокус на справување со ковид-19, како здравствено така и економски, постојано се случуваат дефокусирања, како укинување на историја во основното образование, македонски државјанства со сведоци, недела неработен ден и, еве, сега воведување графа […]

The post Социјалдемократи за етнички лични карти!? appeared first on Нова Македонија.

Министерски ѕвезди во пад?

Кога размислувам за ефектите на Венко Филипче, Мила Царовска и на Љупчо Николовски, на памет ми доаѓа еден легендарен спортски коментар, ми се чини од познатата атлетичарка и спортска новинарка Милка Бабовиќ, која, коментирајќи уметничко лизгање, рече „диван лет, красан пад“ Дилемата дали во 2021 година повторно сме во 2009 година, дали се наоѓаме на […]

The post Министерски ѕвезди во пад? appeared first on Нова Македонија.