Село гори, баба се чешла!

Короната го соголи гнилиот клиентелизам на кој е заснован политичкиот систем во Македонија. Станува сѐ појасно дека короната неочекувано го забрза распадот на патрон-клиентелистичкиот систем и жестоката криза ги исцрпува можностите за задолжување за финансирање на неспособниот клиентелизам! Или го забрза грчкото сценарио во Македонија! Додека јавноста е шокирана од невидениот дилетантизам на националните институции […]

The post Село гори, баба се чешла! appeared first on Нова Македонија.

Невиден дилетантизам ги доподели граѓаните

Дебатата може да оди во недоглед бидејќи „повеќе затворање“ и „повеќе отворање“ имаат многу аргументи и контрааргументи, и затоа е време да преминеме на комплексни решенија што ќе ги вклопат интересите на двата табора, а тоа ќе значи различни мерки за различни степени на образование, основно, средно и високо, и различни мерки за различни општини […]

The post Невиден дилетантизам ги доподели граѓаните appeared first on Нова Македонија.

Повици за сплотување од поделени локации

Какво помирување и сплотеност кога нашите лидери се поделени на четири локации. За помирување и сплотеност треба да ги видиме нашите лидери сплотени! Ете тоа можеше да го порача Стево Пендаровски кога зборуваше за сплотеност. Илинден да се одбележува на еден централен настан со еден говорник, а лидерите со своето учество ќе демонстрираат сплотеност! Илинден […]

The post Повици за сплотување од поделени локации appeared first on Нова Македонија.